У Харкові родина захворіла на ботулізм після вживання домашніх консервованих грибів

З тяжкою формою ботулізму харків’яни були госпіталізовані до лікарні № 2

Гипич Надія
Журналістка Depo.Харків
У Харкові родина захворіла на ботулізм п…

Головне управління Держпродспоживслужби в Харківській області організувало та проводить розслідування двох випадків захворювання на ботулізм.

Про це Depo.Харків повідомили в обласній Держспоживслужбі.

Харківська родина захворіла після того, як скуштувала консервовані гриби домашнього приготування.

З тяжкою формою ботулізму їх госпіталізували до Міської клінічної лікарні № 2.

В Держспоживслужбі нагадують, що ботулізм – це небезпечне інфекційне захворювання, повʼязане з вживанням харчових продуктів, що містять ботулотоксин та можуть призвести до смерті захворілого. Основна причина виникнення захворювання - вживання продуктів харчування домашнього консервування (грибів, м’яса), в’яленої та копченої риби.

З метою уникнення захворювання на ботулізм необхідно дотримуватись наступних правил:

  • не вживати в їжу підозрілі продукти харчування;
  • у домашніх умовах не рекомендується консервувати гриби, м’ясо, рибу;
  • не купувати продукти харчування на стихійних ринках та у невідомих осіб;
  • не вживати продукти харчування невідомого походження та виробництва;
  • не вживати в їжу рибу в’ялену та сушену домашнього приготування та придбану у невідомих осіб в несанкціонованих місцях торгівлі;
  • при виникненні ознак захворювання на ботулізм, а саме порушення зору (двоїння предметів, відчуття туману, "сітки" перед очима), загальної слабкості, сильної сухості у роті, утруднення ковтання та осиплості голосу слід негайно звертатися за медичною допомогою.

Читати також: У Харкові рятують молоду жінку, яка привезла з Бердянська ботулізм

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme