Школи Харківщини купують новий продукт для "меню Клопотенка": Ціни різняться вдвічі

Школи Харківської області закуповують булгур, сочевицю та кускус у рамках впровадження нового меню, участь в розробці якого брав відомий кулінар Євген Клопотенко

Аліна Гаєвська
Журналіст регіональної редакції Depo.Харків
Школи Харківщини купують новий продукт д…
Навчальні заклади на Харківщину купують сочевицю для нового меню / Фото: foodandmood

Ціни на сочевицю, за якими купують продукт школи Харківщини для так званого "меню Клопотенка", варіюються від 50 до 120 грн за кг.

Найкоштовніша сочевиця буде у деяких обласних школах в Харкові та у дитсадках Балаклії, повідомили Depo.Харків у Харківському антикорупційному центрі.

У Балаклійських дошкільних навчальних закладах сочевицю купують по 88 грн за кг. Угоду підписали напряму, ігноруючи аукціони. У "Балаклійській спеціальній школі" вартість продукту склала 90 грн.

Для порівняння, відділ освіти Чкалівської громади уклав угоду на придбання сочевиці за ціною 50 грн за кг. Це більш ніж в півтора раза дешевше, ніж у Балаклії.

Майже рекордна ціна виявилася у Харківській спеціальній школі № 3 обласного підпорядкування. Вартість сочевиці склала 112 грн за кг. Постачальник – ФОП Драган Наталія Миколаївна.

По 120 грн за кг сочевицю купує ліцей "Рятувальник". Постачальник – ФОП Харін Олександр Григорович.

"Харківська санаторна школа №11", яка також підпорядкована обласній раді, купує сочевицю по 80 грн за кг. Така ж ціна й у договорі, який уклало Управління освіти Адміністрації Київського району Харкова – це вже міське підпорядкування.

Для порівняння, "Куп’янська спеціалізована школа", яка також підпорядковується облраді, купує сочевицю значно дешевше, ніж у Харкові – по 61 грн за кг.

У Сахновщині сочевицю купують по 69 грн за кг, Вовчанську – 85 грн/кг, у Краснограді – 60 грн/кг.

Як повідомляв Depo.Харків, навчальні заклади Харківської області у рамках впровадження нового меню, участь в розробці якого брав відомий український кулінар Євген Клопотенко, розпочали закупівлю різноманітних спецій, в тому числі хмелі-сунелі, карі, чебрець тощо.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme