На Харківщині стали виробляти менше м'яса

У Харківській області збільшилося виробництво яєць та молока, проти знизилося виробництво м'яса

Depo.
12 жовтня 2017 12:33
ФОТО: depo.ua

Як повідомили сьогодні, 12 жовтня, Depo.Харків у ГУ статистики в Харківській області, станом на 1 жовтня у господарствах області поголів'я великої рогатої худоби склало 200,7 тис. голів, свиней – 167,1 тис., овець та кіз – 82,1 тис., свійської птиці– 8,4 млн.

Фахівці зазначають, що у порівнянні з аналогічним періодом минулого року кількість свійської птиці зменшилась на 115,8 тис. голів (на 1,4%), поголів'я овець та кіз – на 2,5 тис. (на 3%), великої рогатої худоби – на 9,8 тис. (на 4,7%), свиней – на 111,7 тис. (на 40,1%).

За січень–вересень 2017 року у господарствах області було вироблено м'яса (у живій масі) 79,7 тис. т, молока – 411,8 тис. т, яєць – 433,2 млн шт. Порівняно з відповідним періодом 2016 року виробництво яєць збільшилось на 32,2 млн шт (на 8%), молока – на 2,8 тис. т (на 0,7%). Виробництво м'яса (у живій масі) зменшилось на 11,5 тис. т (на 12,6%).

Як повідомляв Depo.Харків, середньомісячна зарплата в Харківській області за січень-липень 2017 року склала 5,91 тис. грн.

Більше про події у Харкові та області читайте на Depo.Харків