Московські посадовці спустять бюджетні гроші на фуа-гра та VIP-коньяк

У 2016 році мерія Москви (Росія) витратить на виїзні заходи 11,6 мільйона рублів


Скільки всього банкетів влаштує мерія, поки невідомо, але прийоми відвідають 2,3 тисячі чоловік, повідомляє кореспондент Depo.Харків з посиланням на "РБК".

Виходить, що на кожного гостя витратять понад п'яти тисяч рублів.

У технічному завданні конкурсу на організацію виїзних банкетів, в якому переміг Комбінат харчування фінансово-господарського управління мерії, прописані страви, які мають увійти до банкетне меню. Серед інших в переліку присутні террин з телятини з маринованими груздями, галантин з індички і з кролика з фісташками, філе дикого оленя під брусничним соусом, зелений салат з камчатського краба і південними плодами, канапе-паті з качиної фуа-гра, різні види риби: чилійський сібас, дорада, севрюга, сьомга, осетрина, форель, лосось.

Серед алкоголю, який стануть подавати на прийомах, є односолодові віскі 12-річної витримки і коньяк XO, вартість яких оцінена в 1664 рубля за сто грамів.

Меню прийомів за рік практично не змінилося. Виняток склали лише сири: в 2015 році в меню присутні брі, пармезан, дорблю, маасдам, рокфор, пармезан, грюйер. Зараз їх повинні замінити сири, які в технічному завданні описані як "молодий ропні сир з дуже ніжною текстурою" або "м'який сир з коров'ячого молока блідого кольору з сіруватим відтінком під "благородною" білою цвіллю".

Вартість страв, зазначених у меню, в порівнянні з минулим роком зросла на вісім відсотків. Приміром, ціна морського гребінця в вершково-ікорному соусі зросла з 304 до 317 рублів за 90 грамів. У той же час "горілка елітних сортів" і соки подорожчали в два рази.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme