Харківська броварня AB InBev Efes Україна поділилася секретами пивного виробництва
Харківська броварня AB InBev Efes Україна почала роботу в 1989 році, а цьогоріч відзначає своє 30-річчя. З нагоди ювілею компанія запросила журналістів на броварню, щоб познайомити з різними сортами напоїв, технологіями та етапами їх виробництва
- Харків
-
4 листопада 2019 15:37
Євген Ворожко, в.о. директора Харківської броварні, провів для журналістів екскурсію заводом, розповівши про важливі етапи його виробництва: "Пиво нашого заводу отримало визнання і припало до смаку багатьом українцям, про що свідчать відповідні золоті нагороди. Крім того, деякі марки експортуються за межі нашої країни, радуючи покупців за кордоном. Для нас це величезний стимул. Ми маємо намір і надалі вдосконалювати всі процеси та виробляти пиво, що відповідає всім нормам якості".
Для приготування пива на заводі використовують високотехнологічне обладнання, змішуючи за традиційними рецептами воду, хміль, а також зернові культури — світлий або затемнений солод, ячмінь, рис і кукурудзу. Щоб підкреслити смак і зробити його виразним, з гірчинкою або більш легким, використовуються різні види хмелю та солоду.
Виробництво починається з обробки ячменю, з якого роблять солод. Його подрібнюють і змішують з гарячою водою, щоб отримати так званий затор. Ця суміш витримується у варильних котлах близько години, потім фільтрується і кип'ятиться. На цьому етапі додається хміль, а далі кип'ятіння змінюється охолодженням. Перед тим як пиво розливають в ємності і воно потрапляє на прилавки магазинів, відбувається бродіння.
На Харківській пивоварні випускається пиво категорії низького бродіння. Воно бродить за більш низьких температур, і в результаті виходить світлий лагер з легким смаком, що освіжає. Температура бродіння такого пива становить 11-13 градусів Цельсія.
Всі етапи виробництва пива повністю автоматизовані. Співробітники заводу контролюють процеси в онлайн-режимі на моніторах.
Представники ЗМІ дізналися, що перед випуском кожної партії продукцію щодня тестує спеціальна комісія сертифікованих експертів. Журналісти також продегустували різні сорти пива й оцінили смакові якості напоїв.
На Харківській броварні AB InBev Efes Україна варять національне пиво "Рогань", бельгійський лагер Stella Artois, "Чернігівське" і знаменитий американський Budweiser (BUD). У 2019 році тут почали виробляти напої нових брендів — пиво "Білий Ведмідь", а також квас "Село і люди".
Завод отримав п'ять золотих медалей від авторитетної української компанії "Укрпиво" (пиво "Білий Ведмідь Світле", "Чернігівське Світле", "Білий Ведмідь Міцне", "Білий Ведмідь Полярне" і квас "Село і люди Традиційній"). Крім того, квас живого бродіння "Село і люди Традиційній" удостоєний кубка за найкращий дизайн упаковки. Команда Харківської броварні бере активну участь у розвитку підприємства і реалізує різні ініціативи та КСВ-проекти, що допомагають поліпшити якість життя в рідному місті.
Інформаційна довідка:
AB InBev Efes Україна — один із лідерів українського пивоварного ринку, який є спільним підприємством найбільшої в світі виробника пива Anheuser-Busch InBev і регіональної компанії з виробництва напоїв із провідними позиціями Anadolu Efes.
AB InBev Efes Україна має три пивоварні в Чернігові, Харкові та Миколаєві.
Портфель пивних брендів складається з глобальних ТМ: Bud, Corona Extra, Stella Artois; міжнародних ТМ: Hoegaarden, Leffe, Beck's, Lowenbrau, Franziskaner, Spaten, Staropramen, Taller, Velkopopovický Kozel, "Старий Мельник із Діжки", Miller; локальних ТМ: "Чернігівське", "Рогань", "Янтар", Сhill; квасу "Село і люди".
Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків
Всі новини на одному каналі в Google News
- 17:38 Окупанти ударили по багатоповерховому будинку у Харкові: щонайменше 15 людей постраждали
- 14:01На Харківщині затримали агітатора, який поширював кремлівські наративи – СБУ ФОТО
- 13:44На Харківщині росіяни вбили двох цивільних осіб – ОВА
- 10:26"Ситуація з кожною годиною наближається до критичної", - Буданов про оборону Харківщини
- 08:52Кількість постраждалих внаслідок авіаудару по Харкову збільшилася до 4 осіб – ОВА
- 08:22 Окупанти з авіації обстріляли житловий район Харкова: Що відомо
- 18:13Кличко відправив захисникам Харківщини 150 fpv-дронів, квадрокоптети та 6 систем РЕБ
- 16:49 Окупанти "тиснуть" на Харківщині та Донеччині
- 15:28 Армія росії захопила у полон цивільних людей біля Вовчанська – прокуратура
- 14:54На Харківщині внаслідок обстрілів з ранку поранено щонайменше 4 людини
- 14:31СБУ викрила ще одну колаборантку, яка впроваджувала стандарти освіти рф на Харківщині ФОТО
- 10:03"Укрпошта" випустить марки з харківською і кримськотатарською вишивкою: як вони виглядатимуть
- 09:05Евакуація на Харківщині: Синєгубов повідомив про масштаби ФОТО
- 08:40 Генштаб назвав основні напрямки наступу росіян у Харківській області
- 17:52Синєгубов про ситуацію на Харківщині: окупанти атакують все більше міст і сел
- 12:26На Хаківщині активізувалася евакуація (ФОТО) ФОТО
- 10:57Під вогнем артилерії та мінометів 27 населених пунктів Харківщини: Є загиблі та поранені ФОТО
- 09:29 Ситуація на фронті: За добу 155 боєзіткнень, третина з яких на Покровському та Краматорському напрямках
- 08:15Просування окупантів на Харківщині: Що відомо