У Харкові фахівці підтвердили можливу причину масового отруєння в "Якіторії"

Причиною масового отруєння в Харкові могли бути суші, які виготовлені з порушенням санітарних норм

Аліна Гаєвська
Журналіст регіональної редакції Depo.Харків
У Харкові фахівці підтвердили можливу пр…

За результатами обстеження хворих у 42 осіб, у тому числі двох працівників харківської "Якіторії", виділена сальмонела, що підтверджує клінічні та дані первинного епідеміологічного розслідування, повідомили Depo.Харків у ДУ "Харківський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я".

Ще у шести працівників з носу виділений патогенний стафілокок. Крім того, в одного хворого виділили патогенну кишкову паличку, у шести - умовно-патогенні збудники.

На об’єктах зовнішнього середовища та харчових продуктах виявлено:

  • з трьох проб харчових продуктів (омлет, сир м’який, салат) та одного змиву (розділова дошка) виділена сальмонела;
  • з п’яти змивів - Klebsiella pneumoniae;
  • з однієї проби харчового продукту (курятина відварна) - Klebsiella pneumoniae;
  • з п’яти проб, відібраних у домашньому осередку (роли), виділена сальмонела.

"Ймовірною причиною спалаху було вживання неякісних харчових продуктів (суші), які були виготовлені та реалізовані без дотримання вимог санітарного законодавства", - сказано в повідомленні.

Як повідомляв Depo.Харків, у Харківській області кількість людей, які звернулися до медиків після вживання страв в "Якіторії", зросла до 89 осіб. Поліція розпочала розслідування за фактом масового отруєння громадян у ресторані за ст. 325 КК України (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам та масовим отруєнням).

У Харкові частина пацієнтів після отруєння в ресторані японської кухні "Якіторія" готується до виписки, повідомили в міськраді 22 червня. 

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme