Містян почали менше турбувати "харчові" хвороби

Кількість містян, хворих гострими кишковими інфекціями, у порівнянні з минулим роком знизилася на 14,4%
Depo.
5 червня 2015 11:31
ФОТО: depo.ua

Про це кореспонденту Харків.depo.ua повідомили в прес-службі Харківської міськради з посиланням на головного санітарного лікаря міста Ірину Зубкову.

Зокрема, рівень захворювання на сальмонельоз знизився на 10,2%. Разом з тим відзначається зростання на 1,3% захворюваності на дизентерію.

Як зазначила Зубкова, серед захворілих 81% становлять діти до 18 років, при цьому найчастіше хворіють діти перших двох років життя (59,2% - 524 з 885 хворих дітей).

Головний санлікар міста зазначила, що стан здоров'я дітей повністю залежить від організації харчування та побуту, які забезпечують їм батьки, тому високий рівень захворювання маленьких дітей свідчить про недостатню роботу педіатрів з навчання молодих матерів гігієнічних навичок.

Зубкова зазначила, що особливу стурбованість викликає реєстрація випадків захворювання гострими кишковими інфекціями серед працівників сфери обслуговування, особливо пов'язаної з продуктами харчування. Так, протягом I кварталу 2015 року фахівцями санепідслужби міста було проведено епідрозслідування двох випадків захворювання на гастроентероколіт серед працівників підприємств продовольчої торгівлі. Головний санлікар зазначила, що 88% хворих гострими кишковими інфекціями пов'язують своє захворювання з харчовими продуктами, придбаними в торговельній мережі, а також на ринках міста.