Харківщина залишається в жовтій зоні за рівнем захворюваності на COVID-19

Харківська область залишається в жовтій зоні карантину, встановленого в зв’язку з пандемією коронавірусу

Аліна Гаєвська
Журналіст регіональної редакції Depo.Харків
Харківщина залишається в жовтій зоні за…

Станом на 9 березня, Харківська область залишається в жовтій зоні за рівнем поширення коронавірусу, свідчать дані Міністерства охорони здоров’я, передає Depo.Харків.

За даними МОЗ, рівень захворюваності коронавірусом на Харківщині сягає 72,1% від епідпорогу. Коефіцієнт виявлення випадків інфікування 6 березня становив 13% при встановленому допустимому рівні менше 20%, 7 березня – 13%, 8 березня – 13,5%.

Тестуванням 6 березня були охоплені 778 осіб на 100 тисяч населення (встановлена Міністерством охорони здоров’я норма – більше 300 осіб на 100 тис. населення), 7 березня – 809 осіб, 8 березня – 743 особи.

Рівень госпіталізації при допустимому менше 60 осіб на 100 тис. населення 6 березня складав 42,7 осіб, 7 березня – 44 особи, 8 березня – 45,1 особи.

На Харківщині 6 березня завантаженість ліжок із киснем склала 23,8%, 7 березня – 23,9%, 8 березня – 25,6%. При цьому допустимий рівень складає менше 65%.

Довідка Depo.Харків. У "жовтій зоні" забороняється перебувати в громадських місцях без респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот; перебувати на вулицях без документів; проводити масові заходи за участю більше однієї особи на 4 кв. м площі або наповненістю залів понад 50% місць у кожному; робота дискотек, розважальних закладів (нічних клубів), ресторанів, кафе, барів, тощо з організацією дозвілля, у тому числі проведення святкових заходів, банкетів, майстер-класів, публічних подій тощо; робота після 24:00 та до 7:00 ресторанів, кафе, барів, закусочних, їдалень, кафетеріїв, буфетів тощо, крім надання послуг громадського харчування із здійсненням адресної доставки та замовлень на винос тощо.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme