Харківські фахівці розповіли, як "полегшити" сезонну алергію
Попередити загострення алергічних реакцій можна скорегувавши меню
Про це Depo.Харків повідомили у Харківському обласному центрі здоров'я.
Фахівці зазначили, що вилікуватися від алергії повністю не можна, але є способи значно полегшити стан.
Зокрема, потрібно відмовитися від вживання деяких продуктів харчування. Так, тим, у кого алергія на пилок листяних дерев, варто відмовитися від вживання яблук, черешні, слив, персиків, моркви, картоплі, ківі. У разі алергічної реакції на лободу, треба обмежити споживання буряка і шпинату. При алергії на цвітіння полину - відмовитися від цитрусових, цикорію, насіння, халви, меду.
При загостренні сезонної алергії варто виключити з щоденного меню булочки, крупи, макарони, несвіжий хліб, печиво.
Тим, хто страждає алергією на пил, слід утриматися від продуктів, що містять дріжджові і цвілеві грибки (вино, пиво, сир, яблучний і виноградний сік).
Під час сінної лихоманки можлива реакція на латекс. "Поки не закінчиться сезон, не користуйтеся гумовими рукавичками, купальними шапочками тощо, - сказано в повідомленні. - Замініть діткам латексні пустушки силіконовими".
Поліноз можуть спровокувати деякі кімнатні рослини.
"Позбавтесь від бегонії, хризантеми, плюща звичайного, фікуса, герані, жасмину мадагаскарського, диффенбахії", - радять спеціалісти.
Також варто провести профілактику дисбактеріозу.
Як повідомляв Depo.Харків, на Харківщині грип та застуда "атакували" понад 5 тисяч людей.
Більше новин про події у світі читайте на Depo.Харків