Харків’янам порадили відмовитися від холодців та "важких" салатів

У Харкові знизилася кількість захворювань на гострі кишкові інфекції

Як повідомили кореспонденту Depo.Харків у прес-службі Харківської міськради, про це розповіла начальник відділу державного контролю за дотриманням санітарного законодавства управління Держпродспоживслужби в місті Харкові Ірина Зубкова.

За її даними, за півроку в Харкові зареєстрували 1608 випадків гастроентероколіту (у І півріччі 2015 року - 1670), сальмонельозу - 322 (475), дизентерії - 93 (214).

"Виявлено сімейні вогнища захворювань. Під час досліджень встановлено, що причина - їжа домашнього приготування", - сказала Зубкова.

Тому, щоб убезпечити себе від гострих кишкових інфекцій, вона порекомендувала відмовитися від кремових виробів, холодців, заливних, сальтисонів, кров'яних ковбас, паштету домашнього приготування, макаронів по-флотськи, оскільки всі ці страви є відмінним живильним середовищем для мікроорганізмів, і при їх приготуванні можливе вторинне бактеріальне забруднення.

За її словами, страви потрібно готувати в невеликій кількості на один-два дні, віддавати перевагу салатам зі свіжих овочів, заправлених рослинним маслом, а не сметаною і майонезом, обмежити вживання салатів з великою кількістю інгредієнтів (м'ясних, рибних тощо).

Також Зубкова порадила проводити вдома вологе прибирання з деззасобами, ретельно дотримуватися правил особистої гігієни.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme