У Харкові суд надав слідчим доступ до проекту реконструкції туалету за 5 млн грн

Слідчі вважають, що під час реконструкції туалету була завищена вартість будматеріалів та робіт

Про це йдеться в ухвалі Київського районного суду Харкова, передає Depo.Харків.

До суду надійшло клопотання старшого слідчого про надання дозволу на тимчасовий доступ до оригіналів всіх документів, а саме проектної документації на будівництво санвузла на території парку ім. М. Горького, та дозволити їх вилучення в завірених належним чином копіях.

Слідчий зазначив, що в провадженні поліції перебуває кримінальне провадження, відкрите за фактом заволодіння бюджетними коштами за попередньою змовою.

Під час досудового розслідування встановлено, що службові особи КП "Центральний парк культури та відпочинку ім. М. Горького" протягом 2018 року під час робіт з реконструкції санвузла разом зі службовими особами ПП "Альпакс-СК" з метою привласнення та розтрати грошових коштів територіальної громади умисно завищили витрати на будівельні матеріали та ремонтні роботи.

На думку слідчого, відомості, які містяться в речах і документах та знаходяться у володінні Харківської міської ради, мають суттєве значення для встановлення обставин у кримінальному провадженні, можуть бути використані як докази.

Представник Харківської міської ради на суді заперечував проти задоволення клопотання. На його думку, в клопотанні чітко не зазначено, до яких саме документів просить надати доступ слідчий.

Суддя задовольнив клопотання та дозволив слідчому доступ до речей і документів.

Як повідомляв Depo.Харків, Державне бюро розслідувань підозрює головного підрядника та тендерного фаворита парка Горького ПП "Альпакс-СК" в ухиленні від сплати податків та виведенні коштів.

Нагадаємо, що вартість реконструкції туалету, в якому є навіть акваріум, сягнула 5 млн грн.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Харків

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

data-matched-content-rows-num=1 data-matched-content-columns-num=4 data-matched-content-ui-type="image_stacked"