У харківських магазинах знайшли неякісні десерти

Харківські експерти перевірили якість сиркових десертів, які продаються у місцевих магазинах

У харківських магазинах знайшли неякісні…

Про це Depo.Харків повідомили у прес-службі ДП "Харківстандартметрологія".

За даними прес-служби, для проведення перевірки фахівці закупили продукцію дев’яти українських виробників з Дніпропетровської, Полтавської, Миколаївської, Черкаської, Харківської, Київської областей.

Результати експертизи продемонстрували, що з дев’яти протестованих зразків шість не відповідали вимогам нормативно-правових актів України за фізико-хімічними показниками, наявністю рослинного жиру, мікробіологічними показниками або маркуванням. Йдеться про масу сиркову "Селянська" з родзинками 4,5 % жиру "Заречье", сирок глазурований "Люкс" з курагою 20% жиру, сирок солодкий "Дитячий смак" з ароматом ванілі 15% жиру "Гармонія", десерт сирковий "Вершковий" 5% жирності "Фанні", десерт сирковий з джемом "Вишня" 5% жиру, десерт сирковий з наповнювачем "Ягідне морозиво" 3,2% жиру "DANONE".

Фахівці ДП "Харківстандартметрологія" також звернули увагу на маркування продукції та виявили порушення.

На маркуванні десерту "Вершковий" 5% жирності "Фанні" в складі не зазначена кількість сиру кисломолочного. На етикетці десерту з джемом "Вишня" в складі не зазначена кількість джему. Також на маркування зазначається, що виробник "використовує лише натуральні інгрідієнти", однак джем є складним інгредієнтом і містить як ягоди вишні, так і ароматизатор "Вишня". "Таким чином, нанесена інформація може вводити в оману споживача щодо складу продукту", - зазначили фахівці.

Етикетка сирку глазурованого "Люкс" з курагою не відповідала вимогам технічного регламенту.

На маркуванні десерту "Ягідне морозиво" "DANONE" в складі не зазначена кількість сиру кисломолочного.

Як повідомляв Depo.Харків, внаслідок ДТП з трамваєм у Харкові постраждали дві людини.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme