На Харківщині у 2019 році виробництво зерна збільшилося на 15% – до 4,4 млн тонн
У Харківській області у 2019 році в порівнянні з попереднім роком виробництво зерна за попередніми підсумками збільшилося на 15,3% – до 4,4 млн тонн
Про це повідомляє Головне управління статистики в Харківській області, передає Depo.Харків.
За відомостями облстату, сільськогосподарськими підприємствами та господарствами населення Харківської області одержано 4,4 млн тонн зерна, з них: пшениці – 2,3 млн тонн, кукурудзи на зерно – 1,5 млн тонн, ячменю – 0,5 млн тонн. Порівняно з 2018 роком виробництво зерна збільшилося на 0,6 млн тонн (на 15,3%), що обумовлено збільшенням урожайності на 11,9% (з 37,7 ц/га у 2018 році до 42,2 ц/га у 2019 році).
Читайте також: На Харківщині за три квартали підприємці наторгували майже 129 млрд грн
За рахунок збільшення урожайності у 1,5 рази зросло виробництво ріпаку на 28,1% проти обсягу 2018 року, що становило 19,1 тис. тонн. Обсяг виробництва соняшнику становив 1,5 млн тонн і в порівнянні з результатом попереднього року майже не змінився.
Усіма категоріями господарств у 2019 році зібрано 682,6 тис. тонн культур овочевих при середній врожайності 214,8 ц з 1 га. Господарства населення забезпечили майже 100% виробництво картоплі в області, 96,3% – культур овочевих, 93,4% – культур плодових та ягідних.
Як повідомляв Depo.Харків, на Харківщині падіння промисловості у 2019 році сягнуло майже 4%.
Більше новин про події у світі читайте на Depo.Харків