На Харківщині майже кожен третій заклад порушує карантин

У Харківській області посилено контроль за дотриманням карантинних заходів

Головним управлінням Держпродспоживслужби в Харківській області посилено контроль за дотриманням профілактичних та протиепідемічних заходів суб’єктами господарювання, повідомили Depo.Харків у прес-службі управління.

 

З початку запровадження карантинних заходів фахівцями Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області проведено майже 29 тисяч перевірок суб’єктів господарювання щодо дотримання карантинних вимог, порушення карантинних вимог виявлялись в 27%.

 

З метою усунення виявлених порушень оформлено 8028 приписів (пропозицій), складено 691 протокол про адміністративні правопорушення.

 

За попередній тиждень, з 26 по 31 серпня, здійснено 1542 перевірки закладів громадського харчування, продовольчої торгівлі, агропродовольчих ринків тощо. Порушення виявлені на 449 (29%) об’єктах. Для усунення виявлених порушень видано 449 приписів та пропозицій, оформлено 17 протоколів.

 

Під час перевірок виявлялися факти нехтування відвідувачами використанням засобів захисту, зокрема, відсутність або невірне носіння захисних масок, відсутність захисних окулярів на працівниках, відсутність контейнерів для збору використаних масок, не проведення дезінфекції контактних поверхонь кожні 2 години та інші.

 

Головне управління Держпродспоживслужби в Харківській області наголошує, що в умовах підвищення захворюваності на коронавірусну хворобу (COVID-19) необхідно дотримуватись соціальної дистанції, маскового режиму, регулярно мити руки з милом та обробляти антисептиком.

 

Читайте також: На Харківщині захворюваність на коронавірус за добу зросла на 2,8%, три людини померли

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Харків

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

data-matched-content-rows-num=1 data-matched-content-columns-num=4 data-matched-content-ui-type="image_stacked"