На Харківщині впало виробництво м'яса та молока

У Харківській області зменшилося виробництво м'яса та молока, однак збільшилося виробництво яєць

Про це Depo.Харків повідомили у ГУ статистики в Харківській області.

За даними облуправління, станом на 1 березня у господарствах області кількість поголів'я великої рогатої худоби склала 186,5 тис., свиней – 152,5 тис., овець та кіз – 75,3 тис., птиці – 6,3 млн.

У порівнянні з відповідною датою минулого року кількість свійської птиці зменшилась на 392,2 тис. голів (на 5,9%), стадо великої рогатої худоби скоротилось на 7,2 тис. голів (3,7%), свиней – на 37 тис. голів (19,5%), овець та кіз – на 0,5 тис. голів (на 0,7%).

У січні–лютому 2018 року господарствами усіх категорій області було вироблено 26,7 тис. т м'яса, 65,5 тис. т молока, 70,1 млн. шт. яєць. Порівняно із відповідним періодом минулого року виробництво яєць збільшилось на 2,2 млн. шт (на 3,2%). Виробництво м'яса зменшилось – на 1,1 тис. т (на 4%), молока – на 1,2 тис. т (на 1,8%).

Як повідомляв Depo.Харків, у лютому на продовольчому ринку області в цілому на 1,5% зросли ціни на продукти харчування та безалкогольні напої.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme