На Харківщині впало річне виробництво м'яса

У 2018 році в Харківській області зросло виробництво яєць та молока, зменшилося – м'яса

Про це Depo.Харків повідомили у ГУ статистики в Харківській області.

За даними управління, станом на 1 січня 2019 року в господарствах області поголів'я великої рогатої худоби склало 180,8 тисяч (у тому числі корів – 87,7 тисяч), свиней – 186,9 тисяч, овець та кіз – 71 тисяч, птиці – 8 млн голів.

У порівнянні з відповідною датою минулого року кількість свиней збільшилася на 20,4 тисяч голів (на 12,3%), птиці свійської – на 478,2 тисяч голів (на 6,3%). При цьому поголів'я великої рогатої худоби скоротилось на 4,9 тисяч голів (2,6%) (у тому числі корів на 0,7%), овець та кіз – на 1,3 тисячі голів (1,8%).

У 2018 році господарствами області було вироблено м'яса (у живій масі) 117,7 тис. т, молока – 526,6 тис. т, яєць – 604,4 млн шт. Порівняно з попереднім роком виробництво яєць збільшилось на 49,5 млн шт (на 8,9%), молока – на 4,1 тис. т (на 0,8%). Виробництво м'яса (у живій масі) зменшилося на 6,3 тис. т (на 6,1%).

Як повідомляв Depo.Харків, харківська митниця протягом 2018 року перерахувала до державного бюджету 12 млрд грн.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Харків

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook