Батьки знайшли причини росту захворюваністю коклюшем у поганих продуктах

З початку року в місті зафіксовано 60 випадків захворюваності на коклюш
Depo.
27 травня 2015 14:26
ФОТО: depo.ua

Про це кореспонденту Харків.depo.ua повідомили в прес-службі Харківської міськради з посиланням на головного державного санітарного лікаря міста Харкова Ірину Зубкову.

За її словами, рівень захворюваності на кашлюк цього року збільшився в 2,5 рази (за такий же період минулого року зафіксовано 24 випадки).

Хворіють на коклюш, в основному, діти і молоді люди до 18 років, найбільше вражаються цією інфекцією діти першого року життя (30% захворілих) і діти перших двох років життя (23,3%). Крім того, 5% хворих - це дошкільнята, 33,3% - школярі та 3,3% - це діти, що виховуються в школах-інтернатах.

"Коклюш - це керована повітряно-крапельна інфекція, зараження якої можна запобігти за допомогою профілактичних щеплень", - підкреслила Зубкова.

В той же час, зазначила вона, за даними епідрозслідування, 65% захворілих взагалі не були щеплені, інші або пройшли неповний курс щеплень, або мають порушення в календарі щеплень.

Також Зубкова повідомила, що цього року відзначено зростання рівня захворюваності гострими кишковими інфекціями, який в 2015 році в порівнянні з минулим роком збільшився на 1,2%. За її словами, кишковими інфекціями в основному уражаються діти (80% всіх хворих). 60,1% з них - це діти перших двох років життя (39,3% - діти від року до двох років, 20,8% - діти до одного року), 19,2% становлять діти у віці від трьох до чотирьох років.

При цьому головний санітарний лікар підкреслила, що рівень захворюваності гострими кишковими інфекціями зріс по всій Україні. У Харкові 88,6% батьків хворих дітей пов'язують те, що трапилося, з неякісними продуктами харчування, приготованими в домашніх умовах і придбаних на ринках і в торговельній мережі міста.