Смерть активіста на Харківщині: Фірма, якою "займався" загиблий, наближена до селищного голови

Одним із засновників ТОВ "АВА Сервіс 2017", яку звинувачував у забрудненні середовища загиблий на Харківщині активіст Микола Бичко, є брат селищного голови

Про це Depo.Харків повідомили у "Харківському антикорупційному центрі".

За даними центру, ТОВ "АВА Сервіс 2017", розслідуванням діяльності якого займався Бичко, отримувало підряди від селищної ради Есхару.

Загалом підприємство без проведення відкритих торгів отримало три підряда від Есхарівської селищної ради на загальну суму понад 0,5 млн грн. Мова йде про реконструкцію первинних відстойників на очисних спорудах та реконструкцію каналізації.

Засновниками ТОВ "АВА Сервіс 2017" є Максим Бабієв, Анжела Бондарчук, Віталій Крамчанінов, Сергій Легкошерст. Останній є братом селищного голови Есхару Анатолія Легкошерста.

Як повідомляв Depo.Харків, у Есхарі другий день поспіль тривають акції протесту, пов'язані, зокрема, із загибеллю активіста Миколи Бичка.

5 червня у Харківській області знайшли повішеним активіста з селища Есхар, який боровся з корупцією, Миколу Бичко.

За даними поліції, на тілі загиблого не виявили видимих ознак насильницької смерті.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) з приміткою "самогубство" Кримінального кодексу України.

Бичко був активним членом громади Есхара і основним адміністратором групи "Ініціативна молодь Есхара". У групі він викладав пости про розвиток і життя рідного селища, боротьбу з фактами корупції. Останній його пост був присвячений реконструкції джерела за рахунок коштів місцевих жителів.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme