ЧС 2018
Вибори-2019
Онлайн
Сектор
Спецпроекти
Країна Укропів

Харківські фахівці розповіли, як "полегшити" сезонну алергію

Попередити загострення алергічних реакцій можна скорегувавши меню

Depo.
19 квітня 2018 12:18
ФОТО: depo.ua

Про це Depo.Харків повідомили у Харківському обласному центрі здоров'я.

Фахівці зазначили, що вилікуватися від алергії повністю не можна, але є способи значно полегшити стан.

Зокрема, потрібно відмовитися від вживання деяких продуктів харчування. Так, тим, у кого алергія на пилок листяних дерев, варто відмовитися від вживання яблук, черешні, слив, персиків, моркви, картоплі, ківі. У разі алергічної реакції на лободу, треба обмежити споживання буряка і шпинату. При алергії на цвітіння полину - відмовитися від цитрусових, цикорію, насіння, халви, меду.

При загостренні сезонної алергії варто виключити з щоденного меню булочки, крупи, макарони, несвіжий хліб, печиво.

Тим, хто страждає алергією на пил, слід утриматися від продуктів, що містять дріжджові і цвілеві грибки (вино, пиво, сир, яблучний і виноградний сік).

Під час сінної лихоманки можлива реакція на латекс. "Поки не закінчиться сезон, не користуйтеся гумовими рукавичками, купальними шапочками тощо, - сказано в повідомленні. - Замініть діткам латексні пустушки силіконовими".

Поліноз можуть спровокувати деякі кімнатні рослини.

"Позбавтесь від бегонії, хризантеми, плюща звичайного, фікуса, герані, жасмину мадагаскарського, диффенбахії", - радять спеціалісти.

Також варто провести профілактику дисбактеріозу.

Як повідомляв Depo.Харків, на Харківщині грип та застуда "атакували" понад 5 тисяч людей.

Більше новин Харкова читайте на Depo.Харків

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook