Я зараз не ваш друг: Зубко нагадав заступнику Кернеса, що спочатку опалення, а потім зоопарк

Кошторисна вартість будівництва Харківського зоопарку складає 1,4 млрд грн

Я зараз не ваш друг: Зубко нагадав засту…

Як передає Depo.Харків, про це заявив віце-прем'єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко під час розмови із першим заступником мера Харкова Ігорем Тереховим на селекторній нараді щодо проходження опалювального сезону, яку транслював "5 канал".

Зубко поцікавився у Терехова, чи перерахував Харків НАК "Нафтогаз" кошти за подачу тепла, на що віце-мер відповів: "Було ухвалене відповідне рішення сесії міської ради про виділення 130 млн грн. У відповідності із графіком будемо перераховувати, тоді, коли це буде необхідно та потрібно. Я думаю, це буде наступний місяць".

У свою чергу Зубко згадав про будівництво зоопарку у Харкові та запитав у Терехова, яка його кошторисна вартість.

"Є розрахунки, які передані у всі відповідні органи. Ну причому одне до іншого", - відповів Терехов.

"Дивіться, пан Терехов, я зараз не ваш друг, а я звертаюся до вас як до представника органів місцевого самоврядування. Є питання вчасного погашення боргів, є питання взагалі запуску всіх моментів, які стосуються опалювального сезону, є питання впровадження інвестиційних проектів. Тому я задаю питання, скільки кошторисна вартість будівництва зоопарку", - відповів Зубко.

Однак Терехов сказав, що не пам'ятає кошторисну вартість та зазначив, що "вона динамічна та міняється". "Ми кажемо сьогодні не про кошторисну вартість, а про ескізний проект зоопарку", - підкреслив віце-мер.

"Тоді я вам скажу - приблизна кошторисна вартість складає 1,4 млрд грн, - відповів віце-прем'єр-міністр. - Коли ми розглядаємо інвестиційні проекти, будівництво якихось нових об'єктів, ми повинні в першу чергу звернути увагу на питання життєзабезпечення".

"Закриваємо спершу всі питання життєзабезпечення, теплопостачання, водопостачання, водовідведення... А потім вже говоримо про інші інвестиційні проекти. Я "за" і зоопарки, і дороги, і інші об'єкти ... Але в першу чергу жителі повинні бути з теплом", - підсумував Зубко.

Як повідомляв Depo.Харків, "Харківський зоологічний парк" уклав угоду з ПАТ "Трест-Житлобуд-1" щодо реконструкції зони "Королівство слонів" у зоопарку вартістю 90 млн грн.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme