На Донеччині за три дні зібрали 150 тис. грн штрафів за зіпсовані дороги

Перевізники в Донецькій області за три дні заплатили штрафіво за псування дорожного покриття на суму 150 тисяч гривень

Як передає Depo.Донбас, про це повідомляє відділ комунікації ГУ Нацполіції в Донецькій області.

"Поліція посилила контроль за вантажними перевезеннями, які надмірною вагою руйнують дорожнє покриття і створюють аварійні ситуації, що може привезти до смертельних ДТП", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що пересувний пункт був створений працівниками Нацполіціі в Донецькій області спільно з фахівцями "Укртрансбезопасності" функціонує на автодорозі Одеса-Мелітополь-Новоазовськ і здійснює контроль на трасах, за якими фури з надмірною вагою намагаються обійти стаціонарні габаритно-вагові комплекси.

"За три доби поліцейські перевірили понад 170 транспортних засобів, які здійснюють перевезення вантажу. Зупинено 20 перевізників, які порушили встановлені законодавством вагові норми", - йдеться в повідомленні.

Порушники притягнуті до відповідальності за ст.132-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення (порушення правил перевезення небезпечних вантажів, правил проїзду великогабаритних та великовагових транспортних засобів автомобільними дорогами, вулицями або залізничними переїздами).

Крім того, працівниками "Укртрансбезопасності" виявлено 76 порушень Закону України "Про автомобільний транспорт".

"Правопорушників виписані штрафи на суму понад 5000 євро (понад 150 тисяч гривень). На сьогодні вже виплачено понад 73 тисяч гривень", - повідомляють у відомстві.

У поліції нагадують, що згідно з п. 22.5 Правил дорожнього руху України, забороняється рух транспортних засобів з навантаженням на вісь більше 7 тонн або фактичною масою більше 24 тонн автомобільними дорогами загального користування місцевого значення.

"У разі виявлення фактів перевищення вагових параметрів транспорту та порушень встановлених обмежень руху великогабаритного автотранспорту, передбачена заборона руху таких перевантажених автомобілів та застосування штрафних санкцій, як до водіїв, так і до керівників автопідприємств", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося раніше, фінансування робіт з ремонту доріг в Донецькій області нещодавно було збільшене на 29 млн гривень.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme